care4kids care4jongeren care4volwassenen nieuwsbrief

Bel-me-terug

Bel-me-terug
Naam *

Ongeldige invoer
Telefoonnummer *

Vul alleen cijfers in, zonder haakjes of tussenstreepje. Bijv.: 0318123456
Bel me terug in de: *

Ongeldige invoer
Code
Code
  Ververs
Ongeldige invoerOver mij

marjo van damMijn naam is Marjo van Dam.

In 2010 heb ik mijn opleiding Pedagogiek aan hogeschool Driestar Educatief in Gouda afgerond. Tijdens mijn studie heb ik diverse opdrachten en stages gedaan met betrekking tot begeleiding van hoogbegaafde kinderen op school.

Na afronding van mijn opleiding heb ik enige jaren in de gezinsbegeleiding gewerkt. Tijdens dit werk leerde ik zelf en ook de ouders zien wie het kind achter het (lastige, onaangepaste) gedrag is, wat het nodig heeft en hoe de omgeving (ouders, school) hem/haar dat kan geven. Deze ervaringen zet ik nu ook in als het gaat om hoogbegaafde kinderen/jongeren. Ik zie het hoogbegaafde kind/jongere, weet wat het nodig heeft en kan ouders, school en kind/jongere handreikingen bieden die nodig zijn om als hoogbegaafd kind/jongere of ouder op te bloeien.

In 2006 heb ik een eigen club opgericht voor hoogbegaafde kinderen, die sociaal emotioneel niet goed functioneren. Ik leid deze club nog steeds en zie hoe de kinderen opbloeien.
Dit schooljaar verzorg ik een plusgroep voor groep 4/5 en een plusgroep voor groep 6/7/8 op een basisschool.

Ik ben moeder van 3 meer- en hoogbegaafde kinderen in de basis- en middelbare schoolleeftijd en weet hoe intensief het is om hen op te voeden en hen te bieden wat ze nodig hebben om te groeien en bloeien.

Mijn LinkedIn profiel