06 28 30 58 18 info@care4plus.nl

Care4Plus

Begeleiding bij hoogbegaafdheid

Jongeren in de onderbouw voortgezet onderwijs

Jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs

Hoogbegaafde jongeren komen op de middelbare school voor het eerst in aanraking met grote hoeveelheden huiswerk. Omdat de basisschool vaak fluitend werd doorlopen (althans, wat betreft de leerstof) heeft hij vaak nog geen goede leerstrategieën ontwikkeld en kan daarom vastlopen. Ook een realistische planning maken valt niet mee als je dit nooit eerder hebt hoeven doen. Gevolg: de cijfers lopen terug, evenals het zelfvertrouwen en de motivatie.

Door gesprekken en opdrachten coacht Care4Plus de jongere en helpt met plannen en het ontwikkelen van de juiste leerstrategieën. Ook het werken aan mindset (gedachten over jezelf en je kwaliteiten) is voor deze jongere ook belangrijk. Deze worden belicht vanuit het hoogbegaafd zijn en heeft als doel de jongere beter met zijn hoogbegaafdheid te laten omgaan.

Daarnaast wordt geprobeerd de motivatie weer terug te brengen door positieve ervaringen te creëren: het je eigen doelen stellen en deze één voor één behalen. Ook denken we mee over welke randvoorwaarden nodig zijn om als hoogbegaafde goed te kunnen functioneren op school. Dit betekent enerzijds een opdracht voor de jongere, maar waar nodig gaat Care4Plus ook het gesprek aan met school over de behoeften van de hoogbegaafde leerling.

Ambulante begeleiding onderbouw voortgezet onderwijs

Deze coaching kan plaatsvinden op school, maar uiteraard ook thuis. Gesprekken duren in de regel een (les-)uur en vinden elke week of om de week plaats. Afstemming met de opdrachtgever vindt na elke 3 tot 5 gesprekken plaats. Dit kunnen zijn de ouders van de jongere, of de vertegenwoordigers van school (zorg/HB-coördinator en de mentor van de leerling).

Wacht niet langer. Vraag vandaag nog meer informatie!

Privacy

Pin It on Pinterest