06 28 30 58 18 info@care4plus.nl

Op zaterdag 16 november 2019 organiseert Care4Plus een kinderexcursie voor (hoog)begaafde kinderen van 6 tot en met 8 jaar naar het Weeshuis Museum in Culemborg.

Aan de hand van een puzzelroute ontdekken we hoe het leven vroeger in het weeshuis was. Wat aten de kinderen en hoe werden ze verzorgd? Wie van de weeskinderen kreeg er een blok aan het been en waarom? In elke ruimte is veel te doen en te beleven: verkleed je als weeskind, zoek naar de kriebelende beestjes in bed, schrijf je naam in het 16e-eeuwse alfabet en speel samen het Kinderrechtenspel. Tijdens de speurtocht maak je een eigen wezenboekje. Welke beroemdheid is een weeskind? En hoe weten we dat er in het Weeshuis echt kinderen hebben gewoond? Wie is eigenlijk jouw favoriete wees?

Zin om mee te ontdekken en om een dag samen te zijn met kinderen die elkaar begrijpen en aanvoelen? Meld je dan snel aan!

Programma

11.00 uur        verzamelen bij de ingang van het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg
                         (Herenstraat 29, 4101 BR Culemborg)
11.15 uur        beleven, doen en ontdekken over het leven van weeskinderen in het museum
12.30 uur        picknicken in het museum en buiten spelen
13.15 uur        beleven, doen en ontdekken over het leven van weeskinderen in het museum
15.00 uur        naar huis

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 25 euro (incl. BTW) per kind. Als uw kind een museumjaarkaart heeft, betaalt u de entreeprijs (€ 5,50) minder. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting.

Vervoer

Er is gelegenheid voor een aantal kinderen om tegen een kleine onkostenvergoeding mee te rijden in de auto vanuit Veenendaal. U kunt bij de aanmelding aangeven als uw kind mee wilt rijden.

Aanmelden

Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies ‘kinderexcursies’ en vermeld onder ‘bericht’ opgave 16 november, of uw kind een museumkaart heeft, of uw kind mee wilt rijden vanuit Veenendaal en of u lid bent van Choochem.

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus.

  

Volgende kinderexcursies

Voor 8-12 jaar:

– D.V. zaterdag 15 februari 2020 naar Naturalis in Leiden.
– D.V. zaterdag 13 juni 2020 naar Geofort in Herwijnen.

Voor 6-8 jaar:

– D.V. zaterdag 4 april 2020 naar het Militair Museum in Soest.

Pin It on Pinterest