06 28 30 58 18 info@care4plus.nl

Over Care4Plus

Hoogbegaafd zijn geeft veel mogelijkheden, maar ‘anders zijn en denken’ is niet gemakkelijk. Je vervelen en moeten wachten in de klas omdat je het al weet en de les zo langzaam gaat, geen aansluiting bij klasgenoten vinden omdat je over andere onderwerpen nadenkt, vastlopen met leren, boze buien, discussies en strijd thuis.

Care4Plus is een pedagogisch bureau dat zich gespecialiseerd heeft in het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren en het beantwoorden van vragen rond de opvoeding van en het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen en jongeren.

Met haar brede ervaring en deskundigheid is Care4Plus het hoogbegaafde kind of jongere, zijn of haar ouders en leerkrachten graag van dienst. Elk hoogbegaafd kind is uniek en verdient het om hierin gezien te worden.

De pluspunten van Care4Plus

  • Jarenlange ervaring
  • Veel kennis, deskundig
  • Breed aanbod
  • Advies en begeleiding op maat 
  • Geen wachtlijst, snelle hulp,
  • Goed bereikbaar
  • Steeds dezelfde persoon
  • Werkt vanuit een christelijke levensvisie

Werkwijze Care4Plus

U kunt uw kind en/of uzelf aanmelden door het invullen van het contactformulier. Care4Plus probeert zo snel mogelijk contact op te nemen om uw vragen te bespreken en/of een afspraak te maken voor een vrijblijvend intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw situatie en hulpvragen. Vervolgens kijken we of het aanbod van Care4Plus past bij uw hulpvraag en bespreken we hoe de benodigde hulp geboden kan worden dat past bij uw situatie. Kunnen we u niet helpen met ons aanbod, dan denken we mee over andere passende hulp. Care4Plus werkt met een vaste groep specialisten met aanvullende expertise samen, waarheen zonodig verwezen kan worden (bijv. voor het uit laten voeren van testen). Aan een intakegesprek zijn geen kosten verbonden.

Na formele goedkeuring door opdrachtgever van de opdracht worden in een volgend gesprek de doelen en een begeleidingsplan opgesteld.

Na drie tot vijf begeleidingsgesprekken wordt kort geëvalueerd hoe de begeleiding gaat en wordt indien nodig het begeleidingsplan bijgesteld.

Aan het einde van de begeleidingsperiode wordt een evaluatiegesprek gehouden met het kind/jongere en andere betrokkenen en wordt aan de hand van het begeleidingsplan de ontwikkeling besproken.

Ouders en/of leerkrachten worden per mail of via een (kort) gesprek (na het begeleidingsbezoek) geïnformeerd over de werkpunten en voortgang van de begeleiding.

Care4Plus komt voor begeleiding en advies naar de cliënt toe (ambulante begeleiding).

Over mij

Ik ben Marjo van Dam (1971), pedagoog en ECHA specialist Hoogbegaafdheid. In 2010 heb ik de opleiding Pedagogiek aan hogeschool Driestar Educatief in Gouda afgerond. Begin 2018 behaalde ik het diploma ECHA Specialist in Gifted Education (specialist Hoogbegaafdheid) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik ben getrouwd en moeder van drie hoog- en meerbegaafde kinderen.

Door mijn gezinssituatie kwam ik in aanraking met hoogbegaafdheid. Het opvoeden van onze (hoog)begaafde kinderen was een hele intensieve tijd en een zoektocht naar hulp, antwoorden op veel vragen, peer-contact en onderwijs dat paste bij hun leerbehoeften. Door deze jarenlange ervaringen heb ik veel kennis opgedaan en weet ik hoe mooi, intensief en moeilijk hoogbegaafd zijn kan zijn voor kinderen, ouders en leerkrachten.

Door dit alles groeide het verlangen om deze kennis en ervaring professioneel in te gaan zetten om hoogbegaafde kinderen, ouders en leerkrachten te helpen bij hun vragen rondom hoogbegaafd zijn. Ik besloot de opleiding Pedagogiek te gaan doen en zette mijn eigen bureau Care4Plus op.

Ik laat mij inspireren door mijn christelijk geloof, ook in mijn werk.

Wacht niet langer. Vraag vandaag nog meer informatie!

Privacy

Pin It on Pinterest