06 28 30 58 18 info@care4plus.nl

Care4Plus

Begeleiding bij hoogbegaafdheid

Studievaardigheidstraining (hoog)begaafde kinderen groep 8

Om (hoog)begaafde kinderen goed voor te bereiden op het leren en plannen van huiswerk op de middelbare school geeft Care4Plus een studievaardigheidstraining aan (hoog)begaafde kinderen in groep 8.

Studievaardigheidstraining

Veel (hoog)begaafde kinderen hoeven op de basisschool niet echt te leren voor een toets. Ze lezen de toetsstof de middag of avond voor de toets (of ‘s ochtends aan het ontbijt) een keer door en kennen het dan voldoende om een 8 of hoger te halen. Deze strategie van ‘alleen lezen vlak voor de toets’ werkt niet meer op de middelbare school. De toetsstof is veel meer, waardoor het met alleen doorlezen niet lukt om de stof te kunnen onthouden. Ze halen voor het eerst geen voldoendes meer. Kinderen kunnen zich dan onzeker en dom gaan voelen. Ook kan stress ontstaan als ze problemen ervaren met het plannen van het huiswerk, dat door het aantal vakken veel meer is dan op de basisschool. Dit kan het leren in de weg komen te staan.

Om (hoog)begaafde kinderen goed voor te bereiden op het leren en plannen van huiswerk op de middelbare school geeft Care4Plus een studievaardigheidstraining aan (hoog)begaafde kinderen in groep 8. Tijdens deze training worden leerstrategieën en vaardigheden aangereikt hoe je moet plannen en hoe je woordjes en teksten kunt leren en onthouden. Alles wordt geoefend met lesstof uit de eerste klas van de middelbare school.

Onderwerpen van de training

  • leren hoe je geheugen werkt en hoe je die moet gebruiken
  • je eigen leerstijl en leerstrategie ontdekken
  • mindset (hoe je denken over intelligentie en kwaliteiten invloed heeft op leren)
  • strategieën en vaardigheden om de inhoud van teksten te leren en te onthouden (mindmappen, studiekaarten maken, samenvatten, markeren/studievragen maken)
  • strategieën en vaardigheden om woordjes, feitjes e.d. uit je hoofd te leren en te onthouden (zelf overhoor methoden, beter onthouden trucs)
  • plannen (werken met agenda, huiswerkopdrachten inplannen)

Praktische informatie

In verband met een studie wordt er geen training gegeven in het schooljaar 2020-2021.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 16.00 – 17.00 uur.

De training wordt gehouden in een zaal van de Sionskerk, Adriaan van Ostadelaan 78 in Veenendaal.

De kosten voor de training zijn 90 euro. Dit is inclusief werkboek/lesmateriaal en BTW.

Er kunnen minimaal 4 en maximaal 6 kinderen meedoen.

Wacht niet langer. Vraag vandaag nog meer informatie!

Privacy

Pin It on Pinterest